Modeshow ‘URBAN NATURE’; benefietavond voor ‘Bijna Thuis Huis De Vlinder’ Best donderdag 23 november v.a. 18.30u

Modeshow ‘URBAN NATURE’; benefietavond voor ‘Bijna Thuis Huis De Vlinder’ Best donderdag 23 november v.a. 18.30u

De Russische modeontwerpster Irena Matheeuwsen (Irischa) showt i.s.m. de dames van Rotary Best haar nieuwe collectie op een heuse catwalk door ’t KUNSTHUYS.

Kaarten in de voorverkoop €12,50 p.p. via overboeking aan KUNSTHUYS NL20RABO 0153552344 o.v.v. ‘Benefiet’ en uw naam. Na ontvangst van betaling plaatsen wij u op de gastenlijst.

Aan de deur kosten de kaarten €15,- p.p..

Hiervoor ontvangt u een welkomstdrankje en een lotje voor de loterij. Loten worden de gehele avond verkocht voor €5,- per lot.

PROGRAMMA
18.30 u              Ontvangst gasten
19.15-20.00u   Officiële gedeelte
20.00-21.00u  Modeshow collectie’Urban Nature’ met muzikaal optreden Olga van der Pennen
21.00u               Trekking loterij
22.00-22.30u  Uitreiking cheque

De complete opbrengst van deze avond komt ten goede aan: Bijna thuis huis De Vlinder in Best.

 

Irena Matheeuwsen
Irena Matheeuwsen is een talentvolle modeontwerpster (geboren in Millerovo, Sovjet-Unie) en oprichter van Design merk Irischa. Irena is afgestudeerd aan de Wit-Russische Academische Kunst College en heeft gewerkt in de Verenigde Staten en Berlijn. Sinds 1997 werkt en woont Irena in Eindhoven. In april 2014 heeft Irena haar eigen Europese kledingmerk geregistreerd. Irena heeft al lang belangstelling voor het ontwerpen van kleding in verschillende stijlen. De combinatie van kleur, bijzondere stoffen, applicaties, verwerking van stenen (Swarovski) maken haar ontwerpen ware kunstwerken. In 2006 heeft Irena haar eerste volwaardige collectie ontworpen en vervaardigd, waaronder alledaagse kleding voor verschillende seizoenen en avondkleding. Sinds 2006 heeft Irena 28 modeshows gehouden. Kijk voor meer informatie op: http: www.irenamatheeuwsen.com.

 

Collectie ‘Urban Nature’
Inspiratie van de nieuwe collectie komt van de herfst, haar prachtige kleuren en de mooie omgeving van Best. ‘Elke vrouw heeft vanaf haar geboorte connectie met de natuur, zichzelf, haar dromen en wensen. Vanaf deze basis ontstaat er balans in haar leven, om haar vorm te geven om gelukkig te zijn in het stadsleven. Natuur inspireert haar om de drukte in de stad in perfecte harmonie te combineren: ZIJ IS URBAN NATURE’. Ga mee op ontdekkingstocht en ervaar iedere beweging van deze unieke Urban Nature-collectie!

 

Bijna Thuis Huis ‘De Vlinder’ Best
Een Bijna Thuis Huis, ofwel hospice, is een huis voor mensen in de terminale fase van hun leven met een levensverwachting van in principe niet meer dan drie maanden. Het gaat daarbij om mensen die niet in een ziekenhuis of verpleeghuis zijn opgenomen maar die ziek thuis zijn en waarvoor de zorg voor de directe omgeving te intensief is geworden. Dit kunnen ook mensen zijn die vanuit een ziekenhuis naar huis zouden kunnen maar geen of onvoldoende mantelzorg thuis hebben. Het Bijna Thuis Huis De Vlinder biedt dan de mogelijkheid om de laatste levensfase door te brengen in een omgeving die zoveel mogelijk lijkt op de thuissituatie. Omringd door mensen en zaken waarmee men vertrouwd is, met de eigen mantelzorgers en medische zorg aangevuld met eventueel persoonlijke spullen. Kijk voor meer informatie op: www.bijnathuishuisbest.nl.

 

Olga van der Pennen
Olga van der Pennen werd geboren in Leningrad (voormalig Sovjet-Unie). Op haar 5e leeftijd begon zij met pianolessen en op haar 9e met het componeren. Zij werd aangenomen aan het Rimski-Korsakov Lyceum, een vooropleiding van het Rimski-Korsakov Conservatorium te Sint Petersburg. Op haar 17e slaagde Olga daar cum laude en werd aangenomen aan het Conservatorium en studeerde compositie en musicologie als hoofdvak en piano als bijvak onder leiding van professor Sergei Slonimski. Op haar 23e studeerde Olga als componist, musicoloog en muziekpedagoog af. Olga schrijft muziek in de verschillende genres. Kinderballet, kamermuziek maar ook popmuziek. Einde jaren 80 trad zij samen met een Kroatische popgroep ‘Istina’ (Waarheid) op. Er kwam een LP met haar muziek uit in Kroatië en Duitsland. In december 1989 vestigde Olga zich in het Brabantse Best. Daar geeft Olga privé muzieklessen aan kinderen en volwassenen en organiseert muziekseminaren ‘Begrijpend Luisteren’. Zij is initiator en organisator van maatschappelijke concerten ‘Jong voor oud’. In 2009 gaf Olga haar CD ‘Zo ver en zo dichtbij’ uit met eigen composities. In 2009 richt Olga ‘Stichting Muzikale Oktober Best’ op met als doel om in oktober, om de twee jaar (24 oktober is de dag van de bevrijding van Best) een aantal publieke concerten te geven in Best en de regio. Zij is programma directeur van het Festival Muzikale Oktober Best. Olga organiseert en verlengt graag haar medewerking aan verschillende Benefit –evenementen van Rotary -International, onder andere ‘Rotary in Kunst’ en ‘Love For Life’. Op 24 oktober 2014 vond een wereld première plaats van haar compositie voor viool en piano ‘Always with me’. Dit muziekstuk heeft Olga als een muzikaal geschenk geschonken aan de Gemeente Best in verband met 70 jaar bevrijding Zuid Nederland. ‘Always with me’ is ook de naam van haar nieuwe tweetalige Nederlands en Russische CD, met tiental nieuwe composities, die zij in 2014/2015 heeft gecomponeerd. Een van haar laatste muzikale projecten was in maart 2016 in Dordrecht, waar zij mee gewerkt aan een Scratch uitvoering van ‘Petite Messe Solennelle’ van Rossini. Momenteel werkt Olga samen met Sandra Geller aan een film -concert theaterproducties, waar zij muziek voor schrijft, zingt en begeleidt zichzelf op een piano. ‘Als ik een muziekstuk aan het componeren ben, dan richt ik me altijd tot mijn luisteraar. Ik vertel vaak een persoonlijk verhaal, deel mijn diepste emoties en dromen met een gedachte: open je hart, want van hart tot hart is mijn motto!’ Kijk voor meer informatie op: www.olgavanderpennen.blogspot.nl.