KUNSTHUYS deelnemer Kunstweek – 4 t/m 12 november 2017

KUNSTHUYS deelnemer Kunstweek – 4 t/m 12 november 2017

Van 4 tot en met 12 november vindt in heel Nederland de Nationale Kunstweek plaats. Een groot aantal ateliers, kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen en gemeenten biedt tijdens de Kunstweek extra activiteiten, workshops, aanbiedingen, exposities en meer, waardoor kunstliefhebbers in heel Nederland een week lang extra van beeldende kunst kunnen genieten. Zo ook KUNSTHUYS Best.

De Kunstweek start met de bekendmaking van de Kunstenaar van het jaar. Daarna vindt in het eerste weekend het Landelijk Atelierweekend plaats (4 en 5 november), dat dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd. Tijdens dit weekend stellen beroepskunstenaars in heel Nederland hun atelier open voor geïnteresseerden. Kunstliefhebbers kunnen zo het atelier van een kunstenaar bekijken en kunstenaars laten zo meer mensen kennismaken met hun werk. Circa 300 ateliers in heel Nederland doen mee. Daarmee is het dit jaar weer gegroeid en is het het grootste atelierweekend in Nederland.

De Kunstweek wordt afgesloten met een grootschalige, internationale kunstbeurs: de Nationale Kunstdagen op 11 en 12 november in de Beursfabriek in Nieuwegein. Ruim 220 kunstenaars tonen en verkopen daar hun werk.

Kunstliefhebbers vinden op Kunstweek.nl en Landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties.