GALERIE DE KEI WORDT KUNSTHUYS

GALERIE DE KEI WORDT KUNSTHUYS

“Er diende iets te gebeuren met Galerie De Kei. Óf de galerie moest grondig worden gerenoveerd, óf we moesten op zoek naar een nieuwe locatie. We vonden namelijk dat de galerie in Nuenen niet meer voldeed aan de huidige tijd en voelden dat de prachtige kunstwerken een nog betere plek en presentatie verdienden”, gaat galeriehoudster Winny Muller in op de reden waarom de befaamde galerie verhuisde naar Best. “En we zijn niet alleen verhuisd, ook de naam is veranderd. Vanaf mei heten wij KUNSTHUYS!”

GALERIE

“Onze wens is om kunst nog dichter bij de mensen te brengen. Deze prachtige locatie is een echte ontmoetingsplek voor mensen. Eten, drinken en genieten van historie en de natuur. Jong en oud komen samen in ’t Boshuys en Museum Bevrijdende Vleugels en wij maken daar met onze galerie graag onderdeel van uit. Waar in Nuenen de mensen echt gericht naar de galerie kwamen om kunst te kopen, hebben we in ‘t KUNSTHUYS nu ook te maken met spontane bezoekjes van mensen. Zij verbazen zich vaak dat op deze plek een kunstgalerie is gelegen”, stipt Winny een verandering aan.

MUSEAAL KARAKTER

Maar naast de locatie zijn de sfeer en de inrichting van de galerie van grote importantie. De hoge muren van het gebouw geven de galerie een haast museaal karakter en de lichtinval draagt bij aan de gewenste sfeer en aan de juiste belichting van de kunstwerken. “In de galerie hebben we met ijzeren frames verschillende units gemaakt, zodat elke kunstenaar zijn of haar eigen plekje heeft. Per unit kan de bezoeker zo van de werken van één kunstenaar genieten. Zowel de bezoekers als de kunstenaars zijn zeer te spreken over de nieuwe locatie en de wijze waarop de kunstwerken worden gepresenteerd”, glimlacht Winny Muller. Nieuw zijn ook de aangeboden rondleidingen, inclusief koffie en gebak, en de mogelijkheid om kunstgerelateerde artikelen te kopen in de KUNSTHUYS shop. “We zijn zeer content over de gemaakte stap, constateren een veel grotere aanloop van mensen en zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet!”