Jan Teunissen

Jan Teunissen

Jan Teunissen (1949) groeide op in Zeelst, onder de rook van Eindhoven. Hij woont en werkt in het eveneens in Noord-Brabant gelegen Best. Aanvankelijk volgde hij een technische opleiding en hij studeerde af als bedrijfskundig ingenieur. Tot 2002 deed hij dat naast een baan in het bedrijfsleven, om zich daarna volledig op het schilderen te richten.​

Jan Teunissen is in belangrijke mate autodidact en zijn werk kenmerkt zich door een hoog realiteitsgehalte en veelal enigszins mystieke, clair-obscurachtige sfeer. Stillevens met afbeeldingen van gebruiksvoorwerpen en etenswaar zoals brood en fruit.  Zo levensecht, en in principe ook niet groter dan in het echt, zijn de voorstellingen van deze schilder dat ze opmerkingen en waarderingen oproepen zoals:  “zo echt dat je er zo in zou happen”, “je kunt haast ruiken om welk fruit het gaat” of “er kan elk moment een worm uit die peren kruipen”.

Het bestuderen van vele kunstwerken van de oude meesters, het te rade gaan bij collega-schilders, en vooral het blijven experimenteren met materialen en onderwerpen, brachten hem de vaardigheid om op verantwoorde en ambachtelijke wijze realistische schilderijen te maken.

De werken van Jan Teunissen, in olieverf op paneel: stillevens, bloemen, portretten en overig, genieten meer en meer aandacht en aftrek zowel nationaal als internationaal, te noemen o.a.:  India, Frankrijk, Italië, Hongkong.

Interesse naar deze kunstenaar?

Categorie
olieverf op paneel