Koen Huitink,

Koen Huitink

Als grafische ontwerper maakte Koen al flyers en posters en ontwierp hij websites. Hij schilderde daarnaast altijd al en juist de combinatie van beide technieken gebruikt hij nu voor al zijn werken. Inspiratiebron is de westerse cultuur. Van pulpmagazines, b-movies, strips, anime, tot de (gevallen) iconen van onze samenleving. De fragmenten worden samengevoegd door verschillende technieken te gebruiken, zoals fotografie, digitale bewerkingen en experimentele transfers van afbeeldingen. Inkt, verf en spuitbus completeren het beeld.

 

Met zijn werk beschouwt en becommentarieert Koen het collectieve bewustzijn en toont het rauwe van het leven. Met zijn werk laveert Koen tussen schoonheid en verval, verandering en vooruitgang. De werken ontstaan door het combineren en experimenteren met verschillende lagen van texturen, structuren en materialen. De verschillende lagen geven de geschiedenis weer van wat er veranderd is en wat in de toekomst vooruitgang biedt. De kenmerkende technieken van het werk van Koen sluiten aan bij het actuele kunstbeeld, waarin van elkaar verschillende elementen en materialen binnen één werk worden geïntegreerd.

 

Waar hij in zijn vroegere werk veelvuldig gebruik maakt van zeefdruk, stencils, en andere grafische uitingen verplaatst het werk zich nu meer naar een expressievere manier van schilderen wat leidt tot een puurder, en energieker beeld.

Interesse naar deze kunstenaar?

Categorie
acryl op doek, mixed media