Expositie Zuid-Nederlandse Edelsmeedkunstenaars zondag 26 november 13.00 – 17.00

Expositie Zuid-Nederlandse Edelsmeedkunstenaars zondag 26 november 13.00 – 17.00

De Zuid Nederlandse Edelsmeedkunstenaars; Rob Koenraads, Ine van den Bercken, Remy van Ulden, Gert Bonnema en Frans Seelen exposeren bij KUNSTHUYS Best.

U bent van harte welkom op zondag 26 november a.s. van 13.00-17.00.

 

Bijzondere sieraden en objecten tonen de edelsmeden, gecreëerd vanuit hun fascinatie, die het werken met de boeiende en veelzijdige eigenschappen die de metalen, platina, goud, zilver of edelstaal met zich mee brengen. De ver ”beeld” ing, ondersteund door beheersing van de vele technieken alsmede de passie voor het smids vak, die deze kunstenaars eigen is, resulteert in unieke pronkstukken. Vaardig hanteren zij hun specifieke gereedschappen, waarbij zij keer op keer de uitdaging aan gaan om hun inspiratie te “vertalen” naar beeld. Het nog altijd mysterieuze vuur, verantwoordelijk voor verschijningsvorm en staat van zijn, van het materiaal, maakt dagelijks deel uit van hun werk. Genieten bij het zien van opspattende goud fonteintjes, die glinsteren in het werklicht, tijdens frees werkzaamheden, staan in groot contrast met adem benemende spanning van moeilijke handgrepen, die bij zetwerk nodig zijn.

Door ontwikkeling en ervaring, heeft iedereen van de ZNE, in zijn eigen atelier, afzonderlijk, een eigen stijl ontwikkelt. Deze “handtekening” komt duidelijk naar voren bij het bezichtigen van de diverse vitrine kasten. Gevoed door de afzonderlijke individuen en de werking van de vereniging is er een mooie cohesie ontstaan. Zoals iedere kunstenaar, kunnen ook deze creatieve smeden zich gelukkig prijzen, dat zij in staat zijn hun bron aan te boren. Het zijn verrassende ontwerpers, vormgevers en uitvoerders, werken grenzen verleggend en ijverig aan nieuwe uitdagingen. Meesterschap is hun deel, bewust en blijvend verlangend naar verdere specialisatie, het toepassen van nieuwe technieken en leren beheersen van nieuwe machines, hun pad.

 

Geniet van de getoonde werken, met bezieling en liefde gemaakt.

U bent van harte welkom op zondag 26 november a.s. van 13.00-17.00.